Navigation Menu
Obiective turistice Sevilia

Obiective turistice Sevilia

in Ponturi | 0 comentarii

Viata in Spania, dar mai ales in orasele mari, precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilia, este prielnica petrecerii unui sejur relaxant, dar in acelasi timp plin de aventura si cultura. Daca sunteti foarte interesat de arta si istorie, de cultura si traditie, Sevilia este acel oras care vi le ofera pe toate, aici puteti vizita diverse muzee, catedrale si biserici, gradini si palate, dar si acele locuri in care se poate vedea o corida sau un spectacol de muzica si dans flamenco. Pentru cei care prefera insa viata de noapte sau cumparaturile, Sevilia le ofera si pe acestea, viata de noapte fiind mai intensa decat o sesiune de shopping in magazinele locale.

Ce puteti vizita in Sevilia:

 • Zidurile si Portile Seviliei

Zidurile si Portile Seviliei

Zidurile si Portile Seviliei – in spaniola Las Murallas de Sevilla – s-au conservat pe o portiune de aproximativ 400 m, in cartierul Macarena. Aceste ramasite dateaza din secolul XII, perioada in care Sevilia era cel mai fortificat oras din Europa. Probabil orasul era fortificat inca din vremea romanilor, insa zidurile de 6 km au fost realizate in epoca almoravizilor si maurilor. Acestea aveau rolul de a tine departe invadatorii de pe raul Guadalquivir. Zidurile Seviliei aveau 166 de turnuri de veghe si 9 porti. Astazi au mai ramas trei porti: Puerta de Córdoba, Puerta Macarena si Postigo del Aceite, precum si trei turnuri: Torre de Oro, Torre de Plata si Torre Blanca.

 • Universitatea din Sevilia

Universitatea din Sevilia

 • Turnul Giralda

Turnul Giralda

Turnul Giralda – in spaniola La Giralda – inalt de 98 m, este un vechi minaret din sec. XII. Platforma, situata imprejurul turnului la 70 m inaltime, ofera o larga perspectiva asupra orasului. Din vechea moschee se pastreaza Patio de los Naranjos – Curtea Portocalilor si Poarta Iertarii din 1552.

 • Turnul de Aur

Turnul de Aur

Turnul de Aur – in spaniola Torre del Oro – dateaza din secolul XIII si se spune ca odata varful sau era acoperit cu aur. Turnul cu 12 fatete adaposteste astazi muzeul maritim – Museo Náutico cu exponate din vremurile de demult ale portului Seviliei. Turnul de aur are trei nivele si mai are un turn „frate vitreg”: Turnul de Argint – Torre de la Plata, o constructie octogonala.

 • Strada Serpilor

Strada Serpilor

 • Spitalul Venerabililor

Spitalul Venerabililor

Spitalul Venerabililor – in spaniola Hospital de los Venerables – dateaza din secolul XVII si avea functia unui azil pentru preotii batrani si bolnavi. Cladirea se afla in cartierul Santa Cruz, a fost recent restaurata si astazi este deschisa vizitatorilor. Spitalul Venerabililor are o curte interioara foarte frumoasa si o colectie de arta interesanta. Biserica este pictata in intregime – interior si exterior – de Valdés Leal si fiul sau Lucas Valdés. Cladirea spitalului a fost construita in 1676, de arhitectul Juan Domínguez.

 • Spitalul Caritatii

Spitalul Caritatii

Spitalul Caritatii – in spaniola Hospital de la Caridad – dateaza din secolul XVII si este o frumoasa biserica baroca ce isi datoreaza existenta unui „copil rasfatat” al aristocratiei din Sevilia, Miguel de Mañara. Plin de durere dupa moartea sotiei sale, Miguel de Mañara s-a alaturat „Fratiei Caritatii”, organizatie care si astazi incearca sa ingrijeasca saracii si bolnavii singuri.

 • Real Alcazar

Real Alcazar

Real Alcazar – in spaniola Alcázares Reales de Sevilla – are o fatada ingusta protejata de o copertina din lemn sculptat. Patio de las Doncellas – Curtea Domnisoarelor, situata in interior, se remarca prin proportiile si decoratiunile sale. Sala Ambasadorilor are o cupola semisferica din cedru. Patio de las Munecas – Curtea Papusilor este numita astfel datorita proportiilor sale reduse. Pedro de Cruel a construit acest magnific palat in secolul XIV, la nord fata de capitala. Aceasta constructie reprezinta cea mai veche rezidenta regala din Europa, care este inca in uz.

 • Primaria Seviliei

Primaria Seviliei

 • Arena de Coride si Muzeul Real Maestranza

Plaza de Toros de la Real Maestranza este o arena de coride ce poate acomoda 14.000 de spectatori. Tot aici se afla si un muzeu al luptelor cu tauri. Aceasta corida este cea mai veche si cea mai faimoasa din Spania. Constructia coridei a durat mai multe decenii de-a lungul secolului XVIII. Fatada in stil baroc a fost realizata in anii 1762 -1881. Muzeul prezinta statui ale unor toreadori faimosi, postere si alte obiecte specifice, precum si un magazin de suveniruri.

 • Piata Spaniei

Piata Spaniei

Piata Spaniei – in spaniola Plaza de España – este locul in care a avut loc Expozitia Ibero-Americana din 1929, iar in perioada mai recenta a fost utilizata ca locatie de filmare pentru Razboiul Stelelor. Plaza de España a fost creata de Aníbal González si imbina stilul Art Deco al anilor 1920 cu stilurile „Mudejar ironic” si Neo-Mudéjar.

 • Piata Americii

Piata americii

Piata Americii – in spaniola Plaza de América – reprezinta un exemplu excelent de planificare urbanistica: aici va puteti bucura de o gradina cu trandafiri, un iaz cu nuferi, fantani arteziene si umbra palmierilor.Cele trei cladiri din piata Americii reprezinta sediul guvernului – cea din centru, iar celelalte doua sunt muzeul arheologic si muzeul de arte si traditii populare.

 •  Parcul Maria Luisa

Parcul Maria Luisa

Parcul Maria Luisa – in spaniola Parque María Luisa & Palacio de San Telmo – a fost construit in 1929, de arhitectul peisagist Jean-Claude Nicolas Forestier, pentru targul mondial Ibero-American, iar astazi este plin de monumente si peisaje speciale. Parcul parta numele surorii reginei Elisabeta II si a fost gradina palatului San Telmo. Astazi palatul cu fatada baroca adaposteste un seminar. La inceput palatul a fost Universitate pentru Marinari, fiind denumit dupa sfantul patron al navigatorilor. Palatul a fost construit intre anii 1682 si 1796, fiind opera arhitectului Leonardo de Figueroa.

 • Catedrala din Sevilia

Catedrala din Sevilia

Catedrala din Sevilia – in spaniola Catedral de Sevilla – are o alura masiva si a fost construita in secolul XV in stil gotic. Este cea de-a treia ca marime in Europa dupa Catedrala Sf Petru de la Vatican si Catedrala Sf Paul din Londra. Catedrala din Sevilia adaposteste mormantul lui Cristofor Columb.

 • Cartierul Triana

Cartierul Triana

Cartierul Triana – in spaniola Barrio de Triana – se afla pe malul drept al raului Guadalquivir si imparte cu cartierele Los Remedios si La Cartuj o fasie de pamant ca o insula intre doua brate ale raului. In mod traditional, locuitorii acestui cartier sunt considerati o entitate separata de cea a celorlalti locuitori ai Seviliei, insa Triana este in mod evident parte integranta a culturii si traditiilor seviliene.

 • Casa lui Pilat

Casa lui Pilat

Casa lui Pilat – in spaniola Casa de Pilatos – este un palat andaluzian din secolul XVI, ce a apartinut ducilor de Medinaceli. Se afla la 500 m est de biserica San Salvador, pe strada Calle de Aguilas. Aceasta constructie capteaza splendoarea trecutului, prin stilurile gotic, mudejar si plateresc, prezente in curtea interioara, fantanele arteziene si saloane. Casa lui Pilat adaposteste o colectie depicturi, printre autori numarandu-se: Carreño, Pantoja de la Cruz, Sebastiano del Piombo, Lucas Jordán, Batalloli, Pacheco si Goya.

 • Cartierul Evreiesc – Santa Cruz

Cartierul Evreiesc - Santa Cruz

Cartierul Evreiesc – in spaniola Barrio Santa Cruz – este dispus in jurul catedralei si este plin de stradute intortocheate. Pana a fi alungati din Spania in secolul XV, evreii locuiau in acest ghetou – Judería, in apropiere de zidurile cetatii Alcazar. Stradutele cu denumiri precum Vida (Viata) sau Muerte (Moartea) se deschid in piatete mici, iar balcoanele caselor abunda de flori in toate culorile.

 • Biserica Santa Maria la Blanca

Biserica Santa Maria la Blanca – in spaniola Iglesia de Santa María la Blanca – se afla la este de Catedrala si pana in anul 1391 a fost sinagoga. Pictura din dom dateaza din 1659.

 • Biserica Santa Catalina

Biserica Santa Catalina

Biserica Santa Catalina – in spaniola Iglesia de Santa Catalina – a fost construita in secolul XIV si are un turn in stil mudejar, asemanator cu La Giralda si care la inceput a fost minaretul unei moschei.

 • Biserica Santa Ana

Biserica Santa Ana

Biserica Santa Ana – in spaniola Parroquia de Santa Ana – se afla pe malul stang al raului Guadalquivir, langa podul Puente de Isabel II. Biserica a fost construita sub auspiciile lui Alfonso cel Intelept, in 1280 si include pictura „Virgen de la Rosa” de Alejo Fernández.

 • Biserica San Pedro

Biserica San Pedro

Biserica San Pedro – in spaniola Iglesia de San Pedro – este o cladire gotica din secolul XIV. In interior sunt cateva picturi de Zurbaran, din secolul XVII.

 •  Biserica San Marcos

Biserica San Marcos

Biserica San Marcos – in spaniola Iglesia de San Marcos – dateaza din secolul XIV si se remarca prin turnul asemanator cu La Giralda si decoratiile portalului gotic.

 • Biserica San Luis

Biserica San Luis

Biserica San Luis – in spaniola Iglesia de San Luis – este una dintre cele mai impresionante biserici din Sevilia si se afla la 500 m sud de bazilica La Macarena. Biserica baroca San Luis a fost creata pentru iezuiti de catre Leonardo de Figueroa in 1731.

 • Bazilica Macarena

Bazilica Macarena

Bazilica Macarena – in spaniola Basilica de la Macarena – se afla in partea de nord a centrului orasului si adaposteste imaginea „Fecioarei Sperantei” realizata de Pedro Roldán, numita La Macarena de localnici, sfantul patron al toreadorilor.

 • Alameda de Hercules

Alameda de Hercules

Alameda de Hercules este un bulevard aliniat de palmieri. La capatul sau se afla doua coloane de granit apartinand unui fost templu roman.Aceste coloane au fost amplasate aici in 1547 si au in varf statuia lui Hercule, respectiv Iulius Cezar.

 • Manastirea Santa Paula

Manastirea Santa Paula

Manastirea Santa Paula – in spaniola Convento de Santa Paula – include o grupare 17 manastiri, cu 40 de maicute din ordinul ieronimilor, functionale si astazi. Manastirea dateaza din 1475 si prezinta decoratii in stilui gotic, mudejar si renascentist.

 • Arhivele Indiilor

Arhivele Indiilor

 • Paltul Duenas

Paltul Duenas

 • Palatul Arhiepiscopal

Palatul Arhiepiscopal

 • Palatul Lebrija

Palatul Lebrija

 • Muzeul Dansului Flamenco

Muzeul Dansului Flamenco

 • Muzeul de Arte Frumoase

Muzeul de Arte Frumoase

 • Muzeul de Arheologie
 • Muzeul de Arta si Traditii Populare

Muzeul de Arta si Traditii Populare

Ca in orice vacanta, cumparaturile sunt si ele o activitate care nu poate fi neglijata. Astfel, trebuie avut in vedere ca majoritatea magazinelor sunt inchise duminica; dar pentru o experienta de shopping specific sevilian nu poti sa nu incerci duminica o sesiune de cumparaturi in pietele cu lucruri gen anticariat, precum haine, mobila, carti sau CD-uri. Chiar daca nu veti cumpara nimic, a petrece un timp in aceste bazaruri, mai ales in cel care se afla in spatele centrului de cumparaturi Alcampo la Ronda del Tamarguillo pe Avenida de la Paz, va fi o experienta unica si amuzanta.

Comentarii si pareri