Navigation Menu
Obiective turistice Santiago

Obiective turistice Santiago

in Ponturi | 0 comentarii

Santiago, capitala tarii Chile si cel mai mare oras din tara, este un loc extraordinar pentru organizarea unei vacante. Desi zona metorpolitana este incredibil de aglomerata, orasul este absolut superb si merita vizitat. Toate atractiile turistice si frumusetile naturale se imbina intr-un mod placut, pentru a le oferi tuturor turistilor sansa de a cunoaste un oras frumos, a carui istorie si cultura sunt emanate prin fiecare colt.

Ce puteti vizita in Santiago:

Valea Casablanca

Casablanca Valley

Putini sunt cei care stiu ca Valea Casablanca este una din cele mai interesante atractii turistice ale acestei tari minunate. Cu toate ca multi dintre noi se poate sa fi baut cel putin o data o gura din vinul minunat ce se prepara aici fara sa fii stiut. Valea Casablanca este una dintre cele mai renumite locatii din Chile unde se face un vin absolut delicios. Din acest motiv, in zona exista numeroase tururi, asa ca oricine este interesat sa vada locul unde se produce unul dintre cele mai bune vinuri din Chile trebuie sa vina aici.

Pe langa faptul ca ai sansa de a vedea un loc superb, o sa auzi si cateva din cele mai interesante povesti despre acest loc. Si daca ai noroc, poti nimeri intr-o perioada cand se fac degustari, si o sa poti si gusta din minunatiile produse in podgoriile din Valea Casablanca. Pentru a fi sigur ca ajungi intr-un moment potrivit, iti poti rezerva un loc intr-unul din tururile ce se fac prin aceasta zona. Asa o sa ai parte de un ghid turistic avizat.

Teatrul Municipal

Teatro Municipal

Teatrul municipal din Santiago este unul din cele mai importante locuri din oras, in special pentru ca este cel mai mare teatru din tara. Aici este resedinta trupei nationale de teatru, dar si al operei din Chile. Inaugurat in anul 1857, teatrul municipal din Santiago a fost pentru o buna perioada de timp cel mai interesant loc din intreaga tara. Pe la inceputul anilor 1900, insa, toata povestea avea sa se sfarseasca tragic. In urma unui cutremur devastator, mare parte din teatru a suferit daune totale. Apoi, prin anii 1920, un incendiu a mistuit ce mai ramasese din ceea ce a fost odata cea mai somptuoasa cladire din Santiago.

Abia prin anii 1950 au inceput lucrarile de reconstructia a teatrului. Locurile din cladire au fost reduse cam cu 1,500, insa totul a devenit de doua ori mai frumos. Interiorul teatrului arata acum impecabil, maret si incantator. De aceea, orice turist care ajunge in Santiago ar trebui sa faca o vizita teatrului municipal. Mai ales ca si trupa este extraordinara si sunt sanse sa prinzi si un concert al filarmonicii.

 Parcul Sculpturilor

Sculpture Park

Unul din locurile verzi ale orasului este parcul sculpturilor. Acesta este o adevarata minune naturala, printre toate blocurile si strazile aglomerate ale capitalei tarii Chile. In plus, este si o reala atractie turistica, in special pentru cei care ajung aici pentru prima oara si vor sa vada ceva spectaculos. In ciuda faptului ca obiectivele turistice sunt extrem de multe in Santiago, parcul sculpturilor continua sa fie unul din cele mai populare locuri din intreg orasul si este si normal, tinand cont de faptul ca aici se gasesc o multime de minunatii si, in plus, poti sa petreci cateva momente departe de jungla urbana, respirand o gura de aer proaspat.

Un alt lucru ce face acest parc atat de faimos este colectia de sculpturi de aici. Numerosi artisti renumiti si-au lasat sculpturile in acest parc si mai mult ca sigur nu le pare rau de alegerea facuta. Sculpturile sunt absolut superbe si toti turistii raman placut impresionati de frumusetile de aici. Sculpturile sunt facute din tot felul de materiale si au diferite forme. Odata ajuns in Chile, fa o vizita acestui parc, si bucura-de bijuteriile de aici.

Parcul Metropolitan

Parque Metropolitano

Parcul metropolitan din Santiago este cel mai mare parc din oras si unul din cele mai mari parcuri din lume, intinzandu-se pe o suprafata de peste 720 de hectare. Situat in inima orasului, intre cele mai importante cartiere din Santiago, parcul este o adevarata binecuvantare, in special pentru cei care isi petrec majoritatea timpului in trafic. Santiago este un oras destul de aglomerat, iar weekendurile in acest parc sunt absolut incantatoare, pentru ca le permite tuturor localnicilor sa ia o gura de aer proaspat intr-un mediu placut.

Aici se gasesc tot felul de locuri interesante, iar copiii, dar si adultii, au sansa sa se se distreze in felul lor. Locurile de joaca sunt numeroase si, pe langa asta, exista si o multime de locuri in care adultii pot petrece. Parcul este una din atractiile principale ale capitalei tarii Chile in special datorita faptului ca este atat de mare. Aici au loc si cele mai placute momente din viata localnicilor din Santiago, asa ca, daca vrei sa iei parte la o experienta unica, viziteaza acest parc uimitor.

Muzeul Memorial si al Drepturilor Omului

Museum of Memory and Human Rights

Intre anii 1973 si 1990, Chile a trecut printr-o perioada tulbure din cauza regimului militar impus de Augusto Pinochet. In acea perioada, revoltele si luptele pentru drepturile omului erau in floare, iar Santiago, capitala tarii, a trecut prin niste momente negre, in care multi oameni au murit. Cei care si-au dat viata pentru tara si pentru libertate sunt comemorati astazi prin intermediul Muzeului Memorial si al Drepturilor Omului din capitala tarii. In plus, aici se gasesc si numeroase dovezi ale acelor momente din istoria tarii.

Daca esti interesat sa afli mai multe detalii despre istoria orasului si a tarii si daca esti pasionat de astfel de lucruri, iti poti petrece o zi analizand toate expozitiile cuprinse in acest muzeu minunat, ce si-a deschis portile publicului larg in anul 2010, la cererea presedintelui tarii din acel moment, Michelle Manchelet. In 2007, cand s-a anuntat constructia muzeului, presedinta tarii a propus un concurs, prin care cea mai buna echipa de arhitecti ar fi castigat onoarea de a construi acest monument. Asadar, un grup de arhitecti brazilieni din cadrul companiei Estudio America si-au castigat dreptul de a-si pune in aplicare planul de bataie si au facut o treaba excelenta.

Muzeul Interactiv Mirador

SAMSUNG

In jur de 5 milioane de turisti ajung anual la muzeul interactiv Mirador, construit de catre arhitectul Juan Baixas. Inaugurarea a avut loc in anul 2000 si, de atunci, milioane de oameni i-au calcat pragul. Muzeul este una din atractiile principale ale orasului, atat pentru cei mici, dar si pentru parintii lor, interesati de lucrurile ce sunt expuse aici. Desi nu pare, la prima vedere, muzeul are menirea nu doar de a le arata lucruri impresionante tuturor celor interesati, ci si de a furniza informatii noi.

Fiind vizitat de atat de multi oameni, muzeul a devenit unul din cele mai aglomerate din Chile. Arhitectura muzeului este impresionanta. Unii ar spune ca e mai impresionanta decat toate lucrurile ce se gasesc inauntru. Asadar, daca intentionezi sa vizitezi Chile, viziteaza si Muzeul Interactiv Mirador, pentru ca merita cu adevarat si experienta va fi, cu siguranta, unica si incantatoare.

Muzeul de Arte Frumoase

Fine Arts Museum

Orice oras ca Santiago are nevoie de un muzeu care sa celebreze artele frumoase. Iar Muzeul de Arte Frumoase de aici isi onoreaza numele. Deschis in 1880, Muzeul de Arte Frumoase celebreaza minunatiile produse de numerosii artisti chilieni. Desi in trecut muzeul acesta era doar pentru picturi, in decursul anilor a devenit muzeu pentru toate artele frumoase, asa ca aici se gasesc cele mai pretioase opere de arta din intreaga tara.

Toti cei care ajung in Chile trebuie neaparat sa faca o vizita acestui muzeu, in special daca sunt interesati de asa ceva. Artele sunt extrem de bine vazute in aceasta parte a lumii si milioane de turisti viziteaza muzeul din Santiago anual. Mai mult decat atat, locul nu este recunoscut doar datorita operelor de arta pe care le detine, ci si datorita arhitecturii sale absolut impresionante. Asadar, daca esti interesat sa vezi o cladirie uimitoare ce adaposteste cateva din cele mai frumoase opere de arta din lume, ar trebui sa faci o vizita muzeului de arte frumoase din Santiago. Cu siguranta nu vei fi dezamagit si experienta ta in acest minunat oras va fi desavarsita, fara doar si poate.

Catedrala Metropolitana

Metropolitan Cathedral

Catedrala Metropolitana din Santiago este unul din cele mai importante obiective turistice din oras datorita arhitecturii superbe, admirate anual de mii de turisti. Oricine are sansa de a ajunge in Santiago viziteaza aceasta minunata catedrala, ce a fost construita prin anii 1748. Constructia a fost terminata in anul 1800, dar in secolul al XIX-lea, au fost modificate mai multe parti ale catedralei, asa incat, in prezent arata grandios. Mai ales ca aceasta catedrala e plasata in centrul istoric al orasului, ceea ce o face mult mai impunatoare, in comparatie cu celelalte obiective din zona.

Cunoscuta ca si Arhiepiscopia orasului, catedrala metropolitana este o adevarata frumusete arhitecturala, unde salasluiesc cateva din cele mai frumoase picturi din lume. Asadar, nu doar exteriorul cladirii este impresionant, ci si tot ce se gaseste inauntru. Turistii care ajung in Santiago viziteaza catedrala metropolitana, pentru ca aceasta este considerata a fi un punct de reper in ceea ce priveste atractiile turistice din oras. Mai mult decat atat, catedrala este si un punct de referinta pentru intreaga tara, nu doar pentru capitala si acest lucru se datoreaza, in cea mai mare parte, arhitecturii si frumusetii sale.

Biserica San Francisco

Intre anii 1586 si 1628 a avut loc constructia acestei biserici. San Francisco este una dintre cele mai vechi biserici de acest fel din intreaga tara. In plus, arhitectura sa incantatoare aduce mii de turisti in Santiago in fiecare an. Orasul este recunoscut in intreaga lume pentru minunatiile arhitecturale pe care le detine, dar si pentru numeroasele obiective turistice. Asadar, biserica San Francisco nu face nota disconcordanta si este si ea una dintre cele mai importante locuri pe care turistii trebuie sa le vada, daca au sansa sa ajunga in Chile. De-a lungul timpului, biserica a trecut prin multe, printre care si un cutremur devastator.

Din anul 1618, cand a inceput sa fie reconstruita, biserican San Francisco si-a pastrat toate proprietatile. Pe langa minunatiile arhitecturale ale acesteia, tot aici poate fi gasit si un muzeu plin cu exponate interesante. Asadar, daca ai ocazia sa vizitezi Chile si, in special, Santiago, ar fi bine sa faci o vizita acestei biserici. Nu doar exteriorul te va soca, ci tot ce cuprinde biserica. Este frumoasa, impunatoare si detine niste obiecte splendide.

Comentarii si pareri