Navigation Menu
Leap Castle, destinatia preferata a turistilor atrasi de paranormal.

Leap Castle, destinatia preferata a turistilor atrasi de paranormal.

in Locuri de vis: de vazut intr-o viata! | 0 comentarii

Pe langa monumentele consacrate despre care ai citit sau ai auzit vorbindu-se in presa de nenumarate ori, la urmatorul concediu ai putea include pe lista si locuri mai putin cunoscute. La nivel mondial exista o adevarata miscare a celor ce cauta sa transforme experienta turistica intr-un prilej de a simti fiori pe spate.

Asadar, daca timpul liber si economiile sunt de partea ta, si – obligatoriu – daca natura te-a inzestrat cu o doza consistenta de curaj, iti ramane un singur lucru de facut: sa te urci in primul avion si sa vizitezi Leap Castle. Suna floare la ureche, insa te incredintam ca asta e valabil pana ii cunosti mai bine povestea trecandu-i pragul.

Leap Castle este un castel irlandez considerat a detine recordul pentru cele mai multe fenomene paranormale raportate de pe teritoriul Irlandei. Multi sunt de parere ca situatia se datoreaza atrocitatilor comise aici in timpul evului mediu si chiar dinainte de perioada mentionata. Constructia a durat din 1250 pana in anul 1659 si a fost sustinuta permanent de familia O’Bannon, din dorinta de a detine o fortareata personala.

Se spune ca mai mult de 20 de spirite bantuie acest castel irlandez din secolul al XIV-lea. Un spirit malefic salajluieste in acest loc uitat de lume si este cunoscut ca fiind foarte periculos si atacul sau este fatal daca este provocat. A fost vazut atat in interiorul cat si in afara castelului.

Castelul, descoperit in anul 1900 de catre muncitori, era plin de schelete ingramadite unele peste altele. Se crede ca prizonierii adusi aici erau impinsi catre o trapa, iar de acolo cadeau intr-o tepusa montata dedesubt. Castelul mai este cunoscut si sub numele de “Biserica insangerata” si se presupune ca un razboinic si-ar fi ucis aici fratele. De asemenea stafia unui preot este vazuta alergand prin fata usii capelei. In prezent, acest castel nu este deschis publicului .

Sub aspect metafizic castelul prezinta multe puncte comune cu Castelul Charleville, existand si aici aceeasi credinta ca Leap Castle s-a ridicat pe un teren folosit de druizii celti in ritualurile lor magice. Adevarat sau nu, aproape ca nu are nicio importanta, fiindca exista zeci de alte istorisiri legate de acest loc ce poarta dupa sine povara blestemelor.

Unul dintre personajele care bantuie in voie castelul este “Doamna in Rosu”. Traditia spune ca femeia si-a gasit sfarsitul impinsa de la balconul unei camere unde, astazi, turistii curajosi aleg sa doarma o noapte pentru a avea in “palmares” o experienta infioratoare. In 1922, in timpul razboiului civil irlandez, o mare parte a castelului a fost incendiata. Cu ocazia operatiunilor de curatare, un numar impresionant de oase umane au fost descoperite intr-o temnita secreta cunoscuta pe vremuri sub numele “oubliette”.

Oubliette in limba franceza inseamna “a uita”. Aceasta era, de fapt, soarta ce ii astepta pe cei care greseau sau comiteau nedreptati: izolarea si uitarea lor definitiva de societate. Daca peretii ar prinde glas, cu siguranta, auditoriul ar fi ingrozit de povestile lor.

Vizitarea Leap Castle poate fi descrisa ca una dintre cele mai bizare experiente turistice, insa fenomenele paranormale nu afecteaza cu nimic frumusetea si grandoarea monumentului. Construit din piatra, avand o statura impunatoare, Leap Castle se numara printre cele mai clasice exemple de edificii medievale din Europa.

Comentarii si pareri