Navigation Menu
Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume.

Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume.

in Locuri de vis: de vazut intr-o viata! | 0 comentarii

  1. Dean’s Blue Hole, Long Island, Bahamas

Cu o adancime de aproximativ 200 de metri, Dean’s Blue Hole este una dintre cele mai adanci camere subacvatice din lume. Aceasta s-a format in Epoca Glaciara, ca urmare a topirii blocului de gheata. Daca esti pasionata de senzatii tari, trebuie sa stii ca Dean’s Blue Hole este unul dintre locurile preferate de scafandri. Acestia se scufunda adesea in magica Dean’s Blue Hole pentru a explora abisul albastru.

         2. Blue Lagoon, Grindavik, Islanda

Una dintre cele mai populare atractii turistice din Islanda, Blue Lagoon este o piscina naturala cu apa geotermala (apa este incalzita in mod natural cu ajutorul vulcanilor), fiind considerata unul dintre cele mai bune SPA-uri din lume. Turistii sunt atrasi de acest loc datorita faptului ca apa are proprietati curative, fiind bogata in saruri minerale, sulf si alge verzi-albastrui. Temperatura medie a apei este de aproape 40 de grade, insa, pentru a face baie sau orice alt tratament in Blue Lagoon, trebuie sa platiti o anumita taxa, in functie de pachetul pentru care optati.

        3. Fairy Pools, Insula Skye, Scotia

Nu degeaba se numeste Fairy Pools, pentru ca acest loc pare desprins din basmele magice cu zane. Fairy Pools se afla pe Insula Skye din vestul Scotiei si a devenit, in ultima perioada, un loc foarte popular printre turisti. Aceasta piscina naturala este inconjurata de un peisaj montan spectaculos, fiind destinatia ideala atat pentru cei care prefera apa, cat si pentru iubitorii de munte. Chiar si drumul pana la Fairy Pools este o adevarata aventura, intrucat nu poti folosi masina, iar pentru a ajunge aici trebuie sa parcurgi un drum destul de abrupt. Dar odata ce drumetia a luat sfarsit, Fairy Pools te rasplateste cu farmecul sau. Fie ca alegi sa te bronzezi pe una dintre stanci sau sa inoti in apa cristalina, locul acesta te va cuceri fara indoiala.

       4. Ginnie Springs, Florida, Statele Unite ale Americii

Se stie ca in statul Florida distractia este pe primul plan, doar ganditi-va la petrecerile nebune din Miami. In timpul verii, oraselul High Springs devine loc de pelerinaj pentru turistii care doresc sa se relaxeze la Ginnie Springs, un complex format din sapte piscine naturale. Gnnie Springs este un adevarat parc de distractii, in care se pot practica diferite sporturi si activitati: volei, scuba-diving, inot si multe altele.

        5. Giola, Thassos, Grecia

Daca mergi in Grecia, nu trebuie sa ratezi Insula Thassos si spectaculoasa laguna Giola, cunoscuta si sub numele de Piscina Sirenelor. Chiar daca nu este tocmai usor sa ajungi la Giola, vei uita complet de drumul anevoios in momentul in care vei vedea apa cristalina, de un albastru pur, care te invita sa inoti in ea. Insa trebuie sa iti atragem atentia ca aici relieful este stancos si nu exista plaja. Asadar, daca vrei sa te bronzezi, va trebui sa iti asterni prosopul pe una dintre stanci si sa lasi soarele sa te rasfete.

        6. Havasu Falls, Arizona, Statele Unite ale Americii

Havasu Falls este prezentata frecvent in revistele si emisiunile de specialitate drept una dintre cele mai spectaculoase cascade de pe glob. Albastrul vibrant al apei contrasteaza cu nuanta rosiatica a stancilor Marelui Canion din Statele Unite. Cascada are o inaltime de aproximativ 40 de metri si se varsa intr-o uluitoare piscina naturala, o pata de culoare in monotonul peisaj desertic.

         7. Ik Kil Cenote, Yukatán, Mexico

In limba spaniola, “cenote” reprezinta o adancitura, o gaura in scoarta terestra in care s-a adunat apa. Situata in nordul Peninsulei Yucatán din Mexic, Ik Kil esste o adevarata minune a naturii. Apa a sculptat aici o adevarata piscina, aflata la o adâncime de 40 de metri. Locul se aseamana cu o pestera subterana, acoperita de o vegetatie luxurianta, in care susurul micilor cascade asigura fundalul muzical. Turistii vin la Ik Kil pentru a se bucura de racoarea de aici, dar si pentru a inota in apele de turcoaz.

Comentarii si pareri